Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@20:56:12 GMT

با اجازه کرونا، بله!

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۱۸۷۲۸

با اجازه کرونا، بله!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، اینها را امیر می‌گوید که اخیراً در مراسم عقد آنلاین شرکت داشته است. او از تجربه این مراسم این‌طور می‌گوید: «خطبه را قرار بود دایی‌ام بخواند. یک گروه در اسکایپ ساخته بودند و لینک پیوستن به آن را فرستاده بودند. طرف‌های ساعت هشت و نیم صبح، من و پدر و مادرم به گروه اسکایپی ملحق شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز خیلی‌ها نیامده بودند و تعدادی از میهمان‌ها هم برایمان غریبه بودند که خب به‌نظر می‌آمد فامیل داماد باشند. یکهو تصویر عموی داماد آمد روی تبلت. آدم نمی‌دانست چی باید بگوید و وضعیت عجیب و خنده‌داری بود. خلاصه مراسم شروع شد که با توجه به سرعت اینترنت که افتضاح بود، مدام شطرنجی می‌‌شد. صدا هم قطع و وصل می‌‌شد. حداکثر تعداد خاصی از آشناها را می‌توانستی ببینی و خیلی‌ها را نمی‌‌دیدیم. به‌هر حال دایی‌ام از پشت گوشی عهدنامه زوجین رو خواند و آنها هم بله گفتند. ما هم نوبتی تبریک گفتیم. راستش من خیلی خوشم نیامد و اگر می‌گذاشتند بعداً مراسم را برگزار می‌‌کردند بهتر بود اما مادرم خیلی احساساتی شده بود و حتی وسط مراسم آنلاین از شدت احساسات گریه کرد.»

کرونا همه چیز را عوض کرده اما زندگی به هرحال جریان دارد. آدم‌ها هنوز عاشق می‌شوند و ازدواج می‌کنند اما به شکلی دیگر. دیگر خبری از آن مراسم مرسوم نیست. ارتباط مجازی مثل خیلی جاهای دیگر، به این حوزه هم پا گذاشته. دیگر خبری از همراهان پرتعداد عروس و داماد در دفاتر ازدواج نیست نهایتش پدر و مادر؛ اما فامیل به هرحال آرزو دارند مراسم عقد عزیزشان را ببینند پس حالا که کرونا پایشان را از مراسم بریده، می‌شود حداقل با حضور مجازی دل را به هرحال خوش کرد.

داستان مشابه امیر را از یلدا هم می‌شنوم. او هم شاهد چنین مراسمی بوده: «مراسم عقد خواهرزاده‌ام در محضر برگزار شد. کسی جز پدر و مادر خودش و پدر و مادر همسرش نبودند. از آنجا که هردویشان هم تک فرزند هستند، برادر و خواهری هم در مراسم نبود. مادر من که مادربزرگ داماد است خیلی آرزو داشت عقد نوه‌­اش را ببیند؛ چون نوه بزرگش هم است و بالطبع برایش خیلی اهمیت داشت، چون سن مادرم بالاست و ناراحتی قلبی و فشار خون دارد، واقعیتش جرأت نکردیم حتی با رعایت پروتکل‌ها او را از خانه بیرون ببریم. برای همین قرار شد از طریق واتس‌اپ به‌صورت آنلاین در مراسم شرکت کند. مادرم از یک ساعت قبل داشت آماده می‌شد برای مراسم. سر ساعت لباس پوشیده و آماده، ارتباط را برقرار کردیم و خوشبختانه بدون قطعی و مشکل برگزار شد. مادر حتی هدیه‌اش را هم از قبل فرستاده بود و بقیه فامیل هم همین کار را کرده بودند. بعضی‌ها هم برای چند دقیقه‌ای ارتباط ویدئویی برقرار کردند و به عروس و داماد تبریک گفتند؛ ولی مادرم از اول تا آخر مراسم آنلاین و شاهد عقد بود. به هرحال تجربه خوبی بود و گرچه جای حضور را نمی‌گیرد اما بهتر از هیچی

 است.»

شرکت آنلاین در مراسم عقد و عروسی البته فقط منحصر به دوره کرونا نیست، همان‌طور که سیدمجدالدین فاطمی، سردفتر ازدواج می‌‌گوید، قبل از دوره کرونا هم عده‌‌ای از میهمان‌‌ها به‌صورت آنلاین در مراسم عقدکنان شرکت می‌‌کردند که البته معمولاً یا در خارج کشور بودند یا شرایط حضورشان سخت بود: «مواردی هست که مثلاً مادربزرگ عروس یا داماد تهران نیستند و به خاطر همین به‌صورت مجازی در جشن شرکت می‌‌کنند یا کسانی که خارج از کشور هستند که خب همیشه این موارد هست اما در دوره کرونا تعداد بیشتری به افرادی که به‌صورت مجازی در جشن شرکت می‌‌کنند اضافه شده. فامیل دوست دارند شاهد عقد باشند و شرایط کرونایی اجازه نمی‌‌دهد و شرکت آنلاین در مراسم هم به‌هرحال راهی است. قبلاً پیش می‌‌آمد که 50 نفر در مراسم عقد محضری همراه عروس و داماد بودند اما حالا نهایتاً پدر و مادر و خواهر و برادر شرکت می‌‌کنند و براساس پروتکل‌‌ها هم ما مجاز نیستیم بیشتر از 10 نفر را بپذیریم، البته بگویم که خودشان هم خیلی رعایت می‌‌کنند و با درنظر گرفتن تمام نکات بهداشتی می‌‌آیند و عقد انجام می‌‌شود و می‌‌روند.»

فاطمی به نکته جالب دیگری هم اشاره می‌‌کند و آن افزایش تعداد عقد در دوران کروناست؛ چیزی که آدم برعکس‌‌اش را تصور می‌‌کند. او می‌‌گوید: «در این مدت تعداد عقدها بیشتر از قبل شده و دلیلش این است که مراسم بسیار ساده‌‌تر شده است. دیگر لازم نیست فکر هزینه بالای شام و ناهار دادن به میهمان‌ها باشند و همین‌طور جشن‌های مفصل. این‌طوری خیلی راحت زندگی مشترکشان را شروع می‌کنند و حتی کسانی هستند که می‌آیند اینجا عقد می‌کنند و بعد یکراست می‌روند سر خانه و زندگی‌شان؛ حتی خبر دارم مکان‌هایی وجود دارد که عروس و داماد بعد عقد می‌روند و عکس و فیلم می‌گیرند که یادگاری از مراسم داشته باشند.»

نسرین صنایی که در کار تدارک و تزئین سفره است هم از تجربه برگزاری مراسم عقد آنلاین در این مدت می‌گوید: «اوایل کرونا کار ما خیلی کساد شد و تقریباً هیچ سفارشی نداشتیم. ماه محرم و صفر هم بود که البته به روال هرسال این دو ماه کسب و کار ما تعطیل است. بعد از چند ماه به‌نظر می‌آید که مردم دیگر با شرایط یکجورهایی اخت شدند. کسانی که منتظر بودند بعد از کرونا عقد کنند، دیدند ممکن است کرونا به این زودی نرود و بعضی‌ها دست به ابتکار زدند و مراسم مجازی گرفتند. من خودم یکی دو نمونه به این شکل داشتم که سفره عقد انداختند و عروس لباس کامل عروسی پوشید و میهمان‌ها مجازی در عقد شرکت داشتند. به هرحال می‌خواستند عکس با سفره عقدشان داشته باشند و بقیه هم شاهد مراسم باشند. هرچقدر هم بگوییم کرونا مراسم را تعطیل کرده، باز نمی‌شود از خیلی چیزها کاملاً گذشت و این مراسم هم یکی از همانهاست. خود من همیشه می‌گویم حتی اگر عقد محضری هم باشد، خوب است وسایل سفره عقد را خیلی مختصر در یک سینی بچینند تا دیگر خیلی هم خشک و خالی نباشد، حالا بعضی محضرها که خودشان سفره عقد مفصل دارند. الان ما معمولاً در خانه سفره عقد می‌چینیم و عقد با جمعیت کم و همان‌طور که گفتم گاهی با حضور مجازی میهمان‌ها برگزار می‌شود؛ چون میهمانی به مراسم نمی‌آید، دیگر نیاز به سالن هم نیست و اصلاً سالن‌ها کار هم نمی‌کنند. در همان سالن پذیرایی خانه یا یک اتاق بزرگ سفره را می‌چینیم و به همین شکل برگزار می‌شود.»

ایرادات زیرساختی مثل خیلی جاهای دیگر در مراسم عقد آنلاین هم ممکن است مشکلاتی را به‌وجود آورد. مثلاً ممکن است فامیل‌ لحظه بله گفتن عروس خانم را از دست بدهند. راستی صحنه کل کشیدن مجازی هم صحنه غریب و جالبی است. هرکس توی خانه‌‌اش نشسته و دارد در آن لحظه خاص کاری را می‌‌کند که اگر پارسال همین موقع به او می‌گفتند قرار است آن را انجام دهد، شاید می‌خندید و باورش نمی‌شد. چه کسی فکر می‌کرد یکسری میهمان در یک گروه اسکایپی دورهم جمع شوند و شاهد عقد عزیزشان باشند؟

پربیننده ترین ماجرای مشاهده تمساح در دریاچه چیتگر چیست؟ +عکس پیشنهاد تعطیلی شنبه و یک‌شنبه زمستان ایران پربرف است چگونه بدون آزمون وکیل شوید؟ حاشیه‌های مهریه عروس سابـق سفیر ایران! +فیلم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ازدواج زندگی مشترک دورهمی ویروس کرونا کرونا عقد و عروسی عقد آنلاین آنلاین در مراسم مراسم عقد عروس و داماد پدر و مادر میهمان ها سفره عقد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۸۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با شیوع بیماری کرونا بسیاری از ایرانی‌ها به دنبال واکسن کرونا بودند در این میان چند مدل واکسن در کشور وارد و توزیع شد، در این میان یکی از واکسن‌هایی که بسیاری از مردم ایران استفاده کردند آسترازنکا بود، در این میان از همان ابتدایی که واکسن آسترازنکا وارد کشور شد نظریه‌های مختلفی در مورد این واکسن در نشریه‌های مختلف منتشر می‌شد که قطعا واکسن آسترازنکا دارایی عوارضی است که می‌تواند به بدن گیرنده واکسن آسیب جدی وارد کند.

آسترازنکا چه نوع واکسنی است؟

واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید ۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx۱ شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بوده‌است.

واکسن آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد.

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید ۱۹ که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت‌های کم منجر شود.

واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است، اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی‌تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد، اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می‌شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی‌کند TTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

باید نگران واکسن آسترازنکا بود؟

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد عوارض واکسن آسترازنکا اظهار کرد: این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که بر پایه وکتور و آدونا ویروس به شمار می‌رود که غیر فعال است و نسبت به سایر واکسن‌ها عوارض بیشتری دارد.

وی افزود: واکسن‌های برپایه وکتور عوارض بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها دارند و باید حداقل تا ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما با توجه به شرایط پاندمی کرونا بسیاری از واکسن‌ها خیلی زودتر وارد بازار شدند.

اکثر واکسن‌ها دارای عوارض هستند

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در نهایت برخی از واکسن‌های کووید ۱۹ باید بگیم دارای برخی عوارض خفیف یا بیشتر هستند؛ البته بیشتر واکسن ساز‌های داخلی عوارض واکسن را بررسی می‌کنند و افرادی که این واکسن هارا دریافت کردند باید مورد ارزیابی قرار بگیرند برای مثال واکسن پاستور از جمله واکسن‌هایی است که مورد ارزیابی پس از دریافت قرار می‌گیرند.

وی در مورد ایجاد لخته خون توسط واکسن گفت: احتمال ایجاد لخته‌ی خون برای همه‌ی افراد وجود دارد، اما بسیار بسیار کم بوده و حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر این عارضه خود را نشان می‌دهد که این عارضه نیز اغلب در زنان در سن باروری شایع است مخصوصا زنانی که از دارو‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهرستان مهر
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • موزه‌های آنلاین حوزه برندینگ طراحی شد
  • موزه‌های آنلاین طراحی شد
  • واکنش وزیر کشور درباره مفاد قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های چینی
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟